Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Удар срещу трафика на хора: Задържаха сутеньори и проститутки в центъра на Пловдив
Градът Крими Пловдив Полиция

Удар срещу трафика на хора: Задържаха сутеньори и проститутки в центъра на Пловдив

архив, полиция
архив, полиция

В центъра на Пловдив са задържани двама мъже, извършвали престъпна дейност, свързана с предлагане на платени сексуални услуги.

В хода на проверка, свързана с придобита оперативна информация по линия трафик на хора, служители на Второ РУ проверили на улица „Иван Вазов“ лек автомобил „Сеат Леон“, управляван от 26-годишен мъж от Ботевград. В превозното средство пътували две жени – също от Ботевград, на възраст 23 и 28 години, които били повикани на адреси, за да извършат платени сексуални услуги, а мъжът трябвало да осигури транспорта им до там.

Трите лица били задържани, в хода на проведените разпити била разкрита и престъпната схема. При последвалите процесуално-следствени действия криминалистите извършили претърсване на имот на улица „Тодор Каблешков“.

В апартамент, нает и ползван от 36-годишен мъж също от Ботевград и други две жени – 19-годишно момиче от Бяла Слатина и 25-годишна от Плевен, били предлагани сексуални услуги срещу заплащане на терен.

Клиентите били набирани основно чрез обяви в различни интернет сайтове. В хода на образуваното досъдебно производство и под ръководството на Районна прокуратура Пловдив са извършени множество действия по разследването. Разпитани са свидетели, включително пред съдия от РС Пловдив, извършени са действия по претърсване и изземване в лекия автомобил и в жилището, в което са се предлагали сексуални услуги, извършено е разпознаване на лица.

Срещу двамата мъже са повдигнати обвинения и двамата са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор от РП Пловдив.

Действията по разследването продължават.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...