Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Заболяване на част от състава отложи делото срещу д-р Иван Димитров
Пловдив Съд и Прокуратура

Заболяване на част от състава отложи делото срещу д-р Иван Димитров

Д-р Иван Димитров с адвоката си Гено Василев
Д-р Иван Димитров с адвоката си Гено Василев

Ваня ДРАГАНОВА

Заболяване на част от състава отложи делото срещу д-р Иван Димитров, който на 2 март 2018 г. уби с незаконен пистолет крадеца Жоро Джевизов. Разпитите на свидетелите стартираха на 29 септември и трябваше да продължат днес.

Това е второто разглеждане на делото в Пловдивския окръжен съд. При първото д-р Иван Димитров беше признат за невинен по обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, защото председателстваният от съдия Веесла Евстатиева състав реши, че той не е имало как да се защити, след като крадецът, проникнал да краде в гаража му, хвърлил по него първо нож, а после и метална табела. Докторът видял крадеца и слязъл в двора, взимайки пистолета си, за който нямал разрешително. Стрелял по Жоро Джевизов, който побягнал. По-късно бил открит мъртъв на капака на кола до областната управа. След това д-р Иван Димитров изхвърлил пистолета, който така и не е открит, а на сутринта убеждавал собствениците на камерите в съседство да изтрият записите.

Апелативният съд реши, че по делото има твърде много неизяснени моменти,  и така се стигна до разглеждането му от друг състав на първата инстанция.

Още

Д-р Иван Димитров, убил крадец, имал и нерегистрирана въздушна пушка
Разпитват всички свидетели и вещи лица по делото срещу д-р Иван Димитров
Нов старт на делото срещу д-р Иван Димитров, убил крадеца Жоро Плъха

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...