Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Близо 600 пребориха COVID-19 за денонощие в Пловдивско
COVID-19 Важно Градът Здраве

Близо 600 пребориха COVID-19 за денонощие в Пловдивско

COVID отделение
COVID отделение

595 души от Пловдивска област са преборили COVID-19 през последните 24 часа. Новите случаи за денонощието са 303.

По данни на РЗИ се наблюдава леко задържане на заболеваемостта спрямо предходната седмица, включително и сред медицинските лица.

По информация на Спешна помощ за денонощието са хоспитализирани 8  души в областта и 30 в Пловдив, а оставените на домашно лечение са 16.

През  месец ноември  с линейки на Спешна помощ  в болниците в Пловдив и областта са хоспитализирани 829 пациенти с COVID-19. Най-много са приетите болни  в УМБАЛ „Свети Георги“  – 163-ма, а сред  частните болници най-голям е броят на приетите  пациенти от Спешна помощ в „Св. Каридад“.

„Искам да благодаря на общинските болници в Асеновград, Първомай и Раковски, които имат отлична организация и работят много добре със Спешна помощ. Такава тенденция се забелязва вече и  при болниците – „Свети Мина“ в Пловдив и „Д-р Киро Попов“ в Карлово, където за изминалия месец чрез Спешна помощ са приети  и лекувани съответно 103 и 97 пациенти“, киоментира председателят Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

Днес са разкрити допълнително 26 терапевтични  и 4 интензивни легла в  болница „Централ Хоспитал“, като е осигурен и необходимият персонал.

Според РЗИ през изтеклото денонощие сред новодиагностицираните има 1 лекар и 4 медицински сестри от болничната помощ, които са в добро състояние.

Няма нови случаи на ученици и учители в учебни и детски заведения.

В областта с коронавирус са починали  9 мъже и 1 жена с придружаващи сърдечни и други заболявания.

Още

Скок на случаите в Пловдив, над 200 починаха в страната
12-годишно дете сред жертвите на COVID-19
Лаборатории връщат пациенти с електронно направление за PCR

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...