Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Изложба с аксесоари за книги в НБ „Иван Вазов“
Култура Пловдив

Изложба с аксесоари за книги в НБ „Иван Вазов“

Разделители за книги от изложбата
Разделители за книги от изложбата

Изложба с аксесоари за книги на Стефка Константинова и Славена Шумарова-Запрянова може да бъде видяна от днес до 14 декември във фоайе „Изкуствотека“ на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив . Във витрините са експонирани образци с елементи от народната традиция – шевици, бродерии и др. Основният фокус пада върху калъфи и разделители за книги, съчетаващи модерното с традиционното. Използвани са модели от автентични шевици от дрехи с богата орнаментика от различни области на България.

Стефка Константинова е компютърен специалист, но влечението към приложното изкуство я кара да експериментира и така достига до създаването на свой бранд Bunny in a pocket/Gogi made it! Дългите часове, прекарани пред компютърния монитор, намират свой творчески отдушник.

Славена Шумарова-Запрянова е филолог, хоноруван преподавател и работи като библиотекар в ПУ „Паисий Хилендарски“. Наред с реализирането на творческите си търсения извън професията, тя заедно със съмишленици организира изложби и курсове Handmade.

Обединявайки усилията си, двете авторки създават изложбата, която по своеобразен начина акцентира върху четенето като удоволствие и възможност за развитие.

Експозицията  ще се разглежда при спазване на утвърдените противоепидемиологични мерки.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...