Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Студенти и стажант-лекари от Медицинския университет стават доброволци в COVID отделенията
COVID-19 Здраве Пловдив

Студенти и стажант-лекари от Медицинския университет стават доброволци в COVID отделенията

Срещата с Йолин Дончева от Асоциацията на студентите по медицина.
Срещата с Йолин Дончева от Асоциацията на студентите по медицина.

Близо 30 студенти по медицина и стажант-.екари са заявили желание да се включат като доброволци в COVID отделенията на болниците в Пловдив и областта. Това стана ясно след проведената среща между областния управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева и Йолин Дончева от Асоциацията на студентите по медицина.

„Искрено им благодаря. В сложната и динамична ситуация много лечебни заведения вече отправиха призив за набирането на доброволци. От Областния щаб ще помогнем да се улесни процедурата по кандидатстване в съответна болница и при договаряне на условията. Много важно е всеки един доброволец да бъде информиран както за задълженията си, така и за възнаграждението, което ще получава, каза областният управител.

Йолин Дончева посочи, че до момента интересът е по-голям сред студентите в по-долен курс. Всички обаче се интересуват от конкретните условия, от това, какво точно трябва да вършат, дали ще бъдат обучени допълнително, като повечето имат и определени предпочитания в коя болница да отидат. Тя допълни, че една голяма част от колегите й вече работят в УМБАЛ  „Каспела“ и МБАЛ „Свети Мина“, като кампанията за набиране на доброволци продължава.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...