майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Зико реже лентата на Компостиращата инсталация
Градът Пловдив

Зико реже лентата на Компостиращата инсталация

Здравко Димитров-Зико, кмет на Пловдив
Здравко Димитров-Зико, кмет на Пловдив

Кметът Здравко Димитров ще пререже лентата на новата компостираща инсталация. Зико е със счупено ляво рамо, преди това прекара ковид и предстоящата церемония е първата му публична проява от над месец.

Инсталацията е изградена  с финансовата помощ на  Оперативна програма „Околна среда“. Обща стойност на проекта е 9 023 913,84 лв., от които безвъзмездна финансова помощ е 6 070 538,46 лв., а съфинансирането от Община Пловдив – 2 953 375,38 лв.
Площадката за компостиране заема 31 830 кв. метра. Изградени са контролно-пропускателен пункт, административна сграда, трансформаторен пост, шахтов кладенец и техническа сграда към него, площадка за компостиране, транспортно комуникационни връзки – довеждащи пътища, настилки, ограда, озеленяване и поливна система.

Капацитетът на инсталацията е 15 000 тона.

Изграждането и въвеждането в експлоатация на инсталацията ще допринесе за намаляване на количеството депонирани битови отпадъци чрез осигуряване на допълнителен капацитет за разделно събиране и рециклиране чрез компостиране на зелени и/или биоразградими отпадъци, които се събират при поддържането на обществени площи, паркове и градини, зелени площи към училища, детски градини, здравни заведения, административни сгради и др., както и от домакинства на територията на общината.

Обработените вече отпадъци ще се използват за производство на висококачествен компост, който ще бъде използван за подобрител на почвата, при развиване на зелената система на територията на Община Пловдив. Това ще удължи експлоатационния срок на регионалното депо.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...