Quantcast
Новини Пловдив » България » Нинова: Станах санитар, защото видях изморените лица на лекарите
COVID-19 България Важно

Нинова: Станах санитар, защото видях изморените лица на лекарите

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

„Видях изморените лица на лекарите в болницата. Аз бях болна от коронавирус и бях в болница“, така обясни защо е станала санитар лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“.

Тя потвърди, че е станала доброволец санитар. „Работата не е физически тежка, но е емоционална, аз не мога да преживея смъртта на хора, които починаха, докато бях там“, каза Нинова.

Като проблем в здравеопазването тя посочи, че кадрите не стигат – легла има, но не и кадри. Трябва да се реши проблемът с лекарите и сестрите. Не е необходимо да се дават 1000 лева за първа линия, заплатите да са адекватни, държавата да плаща специализациите, а завършилите с държавни пари да остават в България.

По повод исканията от БСП Бойко Борисов да се явява в пленарната зала, тя обясни, че Борисов прави послания от джипа или фейусбук. „Но не е стъпвал в парламента от една година. Не се прави така“, заяви Нинова.

„Един от големите проблеми е енедоверието на българските граждани към решенията на институциите. Не вярват и нямат необходимата информация. Дават информация здравният министър и Кризисния щаб, в Европа лидерите се изправят и казват: няма да ви оставим“, каза още Нинова.

Още

БСП иска изслушване на Борисов за ваксините, мнозинството против
Здравният министър ще налага задължителна изолация
Ваксинират срещу COVID-19 първо медици, полицаи и хора над 70 години

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...