Quantcast
Новини Пловдив » Община » Община Пловдив задържа гаранцията на „Индра“ заради калпавата електронна система
Община Пловдив Транспорт

Община Пловдив задържа гаранцията на „Индра“ заради калпавата електронна система

Тодор Чонов
Тодор Чонов

Община Пловдив е задържала гаранцията на испанската фирма „Индра“, внедрила електронната система в градския транспорт, която така и не заработи нормално. Това съобщи зам.-кметът по транспорт ТодорЧонов. „Юридическият екип подготвя и други допълнителни стъпки за защитаване на интересите на Община Пловдив. Имаме план за надграждане и модернизираме системата по подобие на други български градове, които вече са направили нововъведения“, конкретизира Чонов.

По думите му специалистите в общинското предприятие  „Организация и контрол на транспорта“ имат готовност да работят с паралелни системи за отчитане и контролиране на градския транспорт.

Община Пловдив стриктно следи за спазването на противоепидемичните мерки в градския транспорт, каза още Чонов. Той подчерта, че екипи на  „Организация и контрол по транспорта“ извършват ежедневни проверки не само за редовността на пътниците, но и за това да няма струпване.

„Непрекъснато се наблюдава пътникопотокът. В пиковите часове автобусите се движат с редовен график, който е разреден в обедните часове, когато няма голям брой пътници“ уточни Тодор Чонов.

„Ако се наблюдава струпване на много хора по спирки и колите на градския транспорт, готови сме веднага да реагираме и да се пуснат допълнителни автобуси“, допълни той и сподели, че с 35% са намалели хората, които използват градския транспорт заради предприетите противоепидемични мерки в национален мащаб – не се посещават училища, детски градини, работни места.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...