Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Фалшиви новини саботираха физиотерапия на деца в УМБАЛ „Св. Георги“
Важно Градът Здраве

Фалшиви новини саботираха физиотерапия на деца в УМБАЛ „Св. Георги“

УМБАЛ "Свети Георги"
УМБАЛ "Свети Георги"

УМБАЛ „Св. Георги“ излезе с позиция по повод публикация на сайтовете Blitz.bg и Trafficnews.bg по сигнал от майка, че лекари с коронавирус работят с деца в Клиниката по Физикална и рехабилитационна медицина.

Ето позицията:

Категорично не отговаря на истината твърдението, че рехабилитатори със симптоми на остра вирусна инфекция, каквато е и коронавирусната, осъществяват рехабилитация на децата в Клиниката по Физикална и рехабилитационна медицина. В това клинично звено, както и във всяко друго на УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив, се работи съгласно Заповедта на министъра на здравеопазването и при спазване на всички противоепидемични мерки. Сред тях са ежедневното термометриране всяка сутрин на персонала, на пациентите и на придружителите.

На базата най-вероятно на сигнал, подаден в РЗИ-Пловдив, са изследвани всички служители на Клиниката по Физикална и рехабилитационна медицина от екип на РЗИ-Пловдив, като пробите на всички тествани лица са отрицателни. РЗИ-Пловдив е установила, че се спазват всички противоепидемични мерки.

Налага се да посочим, че вследствие на публикацията беше нарушен нормалният режим на работа в клиниката.

Ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ отново апелира да не се всява смут и дезинформира обществото с непроверени и неотговарящи на истината твърдения в публикации и репортажи, тъй като с тях се нанасят щети върху организацията на медицинската помощ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...