Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » 5-има станаха доброволците в Карловската болница, търсят медицински сестри
COVID-19 Здраве Карлово Регион

5-има станаха доброволците в Карловската болница, търсят медицински сестри

МБАЛ "Д-р Киро Попов"
МБАЛ "Д-р Киро Попов"

Мария МОРУНОВА

Петима станаха доброволците в COVID отделението МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово – те са студенти по медицина от Варна, Плевен, Пловдив и Стара Загора. Въпреки това има недостиг на кадри, които да се грижат за пациентите с коронавирус. Това е кметът Емил Кабаиванов да изготвени писмени предложения към 29-те медицински сестри, работещи в общинските училища и детски градини. Молбата на кмета е сестрите да подпомагат работата на медицинските сестри в болницата.

Това стана ясно след проведеното заседание на временната комисия за подпомагане дейността на болницата и медицинския център в Карлово.

На заседанието стана ясно още, че  са необходими 8 мобилни кислородни концентратори. ВМЗ ЕАД са изразили готовност да закупят 3, Община Карлово –  също 3, а със средства от дарители ще бъдат подсигурени още 2. COVID отделението се нуждае и от висок клас защитни облекла, които ще бъдат закупени от стартиралата дарителска кампания на местната администрация.

Предстои да бъдат осигурени допълнителни 10 легла в болница, определена от Областния кризисен щаб, за средно тежки пациенти, които да бъдат настанявани там при запълване на капацитета на карловското COVID отделение. Към момента зеленият коридор към УМБАЛ „Свети Георги“ за тежкоболни пациенти работи успешно.

Още

Сливат две отделения в МБАЛ Карлово, комисия ще следи работата й
Трима стажант-лекари започват работа в болницата в Карлово
Кметът на Карлово с молба за помощ от МУ Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...