Quantcast
Новини Пловдив » Важно » 8 месеца затвор за Цар Киро за държане на живак и антики
Важно Градът Съд и Прокуратура

8 месеца затвор за Цар Киро за държане на живак и антики

Кирил Рашков
Кирил Рашков

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, ще лежи 8 месеца в затвора по обвинение за държане на живак и антики. Решението е на Върховния касационен съд (ВКС) и не подлежи на обжалване.

Делото е образувано по касационни жалби на Кирил Рашков, Симеон Илиев и Радослав Петров срещу присъда на Спецсъда.

С първоинстанционната присъда Радослав Петров беше осъден за държане с цел разпространение на амфетамин на 7 години затвор и 50 000 лв. глоба.

Кирил Рашков беше осъден за държане без надлежно разрешение на живак и за държане на археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред на 2 години затвор и глоба от 10 000 лв.

Симеон Илиев беше осъден за държане на антики на 1 година условно.

Михаил Демерджиев беше осъден на 2 години условно и 5 ооо лв. глоба за придобиване, държане и разпространение на амфетамин и за държане на огнестрелни оръжия без надлежно разрешение

Подсъдимите са оправдани по част от обвиненията.

„Към настоящия момент подсъдимият Рашков е на близо 79 години и страда от сериозни и животозастрашаващи заболявания. По делото е налице обилна медицинска документация, от която се установява, че той страда от сърдечна недостатъчност с прекарани два инфаркта, има тежък диабет с инсулиново изчерпване, хронична бъбречна недостатъчност и хроничната обструктивна белодробна болест. Налице са данни, че се нуждае от лечение в спешен порядък за подпомагане на функциите на сърцето. Всички тези обстоятелства дават основание на касационния състав за извод, че наложените на жалбоподателя наказания не съответстват на изключително тежкото му здравословно състояние и следва да бъдат намалени…“, се посочва в мотивите на ВКС.

Така присъдата на Цар Киро е намалена.

Още

Цар Киро получи инфаркт, приет е в УМБАЛ „Свети Георги“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...