Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Москва: В България и Румъния се разполагат оръжия за нападение
Важно Свят

Москва: В България и Румъния се разполагат оръжия за нападение

Мария Захарова
Мария Захарова

Москва е загрижена заради разполагането на оръжия за нападения в България и Румъния. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Освен това Русия наблюдава интензивната военна активност на НАТО в Черно море, считайки че тези действия на алианса подкопават регионалната стабилност, каза говорителката, цитирана от ТАСС.

Според нея има все повече кораби на НАТО и полети на разузнавателни самолети и безпилотни летателни апарати по границите с Русия.

„Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на тяхна територия се разполагат нападателни оръжия, по време на ученията се разработват сценарии, които предполагат и предвиждат удари, включително на руска територия“, продължи тя.

„Това предизвиква у нас сериозна загриженост. Трябва да вземем предвид нарастващата военна активност на алианса, а страните-членки да реагират съответно“, допълни Захарова.

„Черноморският регион вече има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните държави. Появата на нов играч тук, очевидно не показва най-добри намерения подкопава регионалната стабилност, „забивайки клин“ между съседните държави“, коментира Захарова.

По думите ѝ НАТО привлича Украйна и Грузия към своите дейности, като ги „обучава“ да се изправят срещу Русия в хода на съвместни маневри и учения./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...