Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Полицията в Пловдив проверява нов сигнал за питбули, отглеждани за бой
Градът Пловдив

Полицията в Пловдив проверява нов сигнал за питбули, отглеждани за бой

Снимка: bTV

Полицията в Пловдив проверява нов сигнал за питбули, отглеждани за незаконни боеве. Кучетата са на бившия полицай Иван Иванов, който вече е осъден условно за развъждане на бойни животни, съобщи bTV.

Иванов заяви, че обича питбулите си и категорично отрече, че ги отглежда, за да ги изпрати на ринга.

30 питбула отглежда Иван Иванов в индустриалната зона на Пловдив. Те денонощно са вързани с вериги, твърди източник на телевизията, пожелал анонимност. Показва снимки и видеа.

„Целите бяха покрити с рани, белези. На някои им липсваха устата, ушите. Бяха в ужасно състояние. Недохранени са. Очевидно тези кучета също са били ползвани за боеве, тъй като бяха просто в покъртително състояние, изнемощели, разказва източникът.

Повечето кучета са на двора, само някои живеят в сградата на бившата фабрика за ресторантско оборудване. „Нарочно са държани гладни, в полуживо състояние, за да могат по-силните кучета да се упражняват върху тях, за да може да участват в боеве“, казва той.

Собственикът Иван Иванов е категоричен, че животните не са за боеве. „Това са спортни кучета, имам регистриран развъдник, всяко едно куче има чип. Ваксинирани са, твърди той.

Казва, че е несправедливо осъден и, че хобито му да отглежда кучета не е престъпление.

„Няма такова нещо. Още повече, аз имам присъда за такова нещо. И аз трябва да съм най-големия идиот на света, за да го правя. Но аз ги обичам тях. И в съда съм го казал. Обичам ги повече от децата ми, твърди Иванов.

Полиция и експерти от агенцията по храните днес влязоха в имота. До момента не са констатирали нарушения.Проверката по случая трябва да приключи до месец./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...