Quantcast
Новини Пловдив » България » Проф. Ангелов: Ще изправим цялата мощ на държавата срещу вируса
COVID-19 България Важно

Проф. Ангелов: Ще изправим цялата мощ на държавата срещу вируса

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов

Започва атаката на човечеството срещу COVID-19. Ще изправим цялата мощ на държавата срещу вируса. Ние ще го победим. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в предаването „Панорама“ по БНТ.

Той обяви, че здравните власти следят всяко едно число с изключителна загриженост. „Голяма част от българите, които попадат в статистиката имат придружаващи заболявания. Българската нация има сериозни здравословни проблеми. Ние имаме недобра медицинска култура и това го показва“, допълни проф. Костадин Ангелов.

Той обясни, че нито една здравна система в света не е била подготвена за пандемията.

„Ние сме на едно от водещите места по брой легла на глава от населението, имаме лекарства, оборудване, имаме достатъчно центрове за плазма, нямаме персонал“, призна здравният министър.

„Планът, който следваме със затягането на мерките, е какъвто е и в останалите страни по света. Не можем да приемем антигенните тестове, защото това не среща разбиране от останалите здравни специалисти. Ако не спазваме мерките няма да стигнем до никъде“, обясни той.

„Имаме сключен договор за четири ваксини. Здравето няма цена. Всеки един български гражданин трябва да има същият достъп, както всеки един гражданин в ЕС. Ваксината ще стигне до всяка една точка в нашата страна“, каза министър Ангелов. Той допълни, че се намираме в момент, в който трябва да сме единни, това включва и политиците./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...