Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Глобиха фондация „Шарко“, приютът в Сопот не бил регистриран
Важно Регион Сопот Съд и Прокуратура

Глобиха фондация „Шарко“, приютът в Сопот не бил регистриран

Куче в Зооветеринарния комплекс
Снимката е илюстративна

Ваня ДРАГАНОВА

Областната дирекция по безопасност на храните глоби с 500 лв. фондация „Шарко“, защото приютът за отглеждане на животни в Сопот не е регистриран, както изисква Законът за ветеринарномедицинската дейност. Санкцията е потвърдена от Карловския районен съд с решение от 4 декември т. г., но то не е окончателно и подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив.

Проверка в бившия кучкарник, ползван от фондацията за отглеждане на животни, е направена по сигнал на 2 юни т. г. и на мястото са намерени 152 кучета и 30 котки. Приютът не е регистриран като животновъден обект и на това основание е написано наказателното постановление.

От фондация „Шарко“ обжалват с мотива, че  „животните се отглеждат хуманно и при добри условия и че обектът им не е приют, не е развъдник, не се извършва търговия с животните, а те се отглеждат като домашни любимци“. Съдът обаче потвърждава санкцията, защото според допълнителните разпоредби на Закона за ветеринарномедицинската дейност „животновъден обект“ е всяко място, където временно или постоянно се отглеждат или настаняват животни, с изключение на ветеринарни клиники или амбулатории.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...