Новини от Пловдив » Свят » Прокуратурата повдигна обвинения на лекаря на Марадона
Свят Спорт Спорт Важно

Прокуратурата повдигна обвинения на лекаря на Марадона

Д-р Леополдо Луке отрече обвиненията, че има вина в смъртта на Марадона
Д-р Леополдо Луке отрече обвиненията, че има вина в смъртта на Марадона

Прокуратурата в Сан Исидро, област Буенос Айрес, повдигна много сериозни обвинения към личния лекар на Диего Марадона – д-р Леополдо Луке.

Според разследващите, за легендарния футболист не са полагани нужните грижи след операцията за отстраняване на субдурален хематом в мозъка, и именно това е довело до смъртта му на 25 ноември, предава БТВ.

Той почина от сърдечен удар в дома си, в който се възстановяваше след интервенцията.Малко след смъртта на Марадона, към Луке бяха отправени обвинения за небрежност при лечението на неговия пациент, а в края на миналата седмица полицията претърси домовете и лекарските кабинети на Луке и психиатъра на „Божията ръка“ – Агустина Косачов.

Пред аржентинските медии Луке заяви, че Дон Диего не слушал никого и смесвал лекарствата с алкохола. В последните си дни Марадона бил депресиран и не искал да говори дори с най-близките си.

Вестник „Ла Република“ публикува откъси от първия доклад на прокуратурата, от който става ясно, че от Луке ще се търси наказателна отговорност за действията му.

„Никой не се е грижил за пациента, има наличие на подсъдни действия и сериозна небрежност от страна лекарите. Пациентът не е бил под наблюдение, не е бил под постоянен медицински контрол, какъвто състоянието му е изисквало. Не е взимал никакви лекарства за сърцето. Без никакво съмнение, негов лекар е бил д-р Леополдо Луке. Той е бил отговорен за липсата на адекватна домашна грижа за пациента, която е била тотално неорганизирана. Пациентът му се е доверявал напълно“, се казва в доклада на прокуратурата.

Отбелязва се още, че Марадона е бил труден пациент, но че въпреки това той е трябвало да получи нужните грижи, дори и против волята си.

Прокуратурата описва д-р Луке като човек, който е обичал Марадона и е искал да остане в историята като лекаря, който е спасил неговия живот.

Още

Почина Диего Марадона
Аржентина в тридневен траур за Марадона
Личният лекар на Марадона проговори за смъртта на футболната легенда

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...