Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Прокуратурата повдигна обвинения на лекаря на Марадона
Свят Спорт Спорт Важно

Прокуратурата повдигна обвинения на лекаря на Марадона

Д-р Леополдо Луке отрече обвиненията, че има вина в смъртта на Марадона
Д-р Леополдо Луке отрече обвиненията, че има вина в смъртта на Марадона

Прокуратурата в Сан Исидро, област Буенос Айрес, повдигна много сериозни обвинения към личния лекар на Диего Марадона – д-р Леополдо Луке.

Според разследващите, за легендарния футболист не са полагани нужните грижи след операцията за отстраняване на субдурален хематом в мозъка, и именно това е довело до смъртта му на 25 ноември, предава БТВ.

Той почина от сърдечен удар в дома си, в който се възстановяваше след интервенцията.Малко след смъртта на Марадона, към Луке бяха отправени обвинения за небрежност при лечението на неговия пациент, а в края на миналата седмица полицията претърси домовете и лекарските кабинети на Луке и психиатъра на „Божията ръка“ – Агустина Косачов.

Пред аржентинските медии Луке заяви, че Дон Диего не слушал никого и смесвал лекарствата с алкохола. В последните си дни Марадона бил депресиран и не искал да говори дори с най-близките си.

Вестник „Ла Република“ публикува откъси от първия доклад на прокуратурата, от който става ясно, че от Луке ще се търси наказателна отговорност за действията му.

„Никой не се е грижил за пациента, има наличие на подсъдни действия и сериозна небрежност от страна лекарите. Пациентът не е бил под наблюдение, не е бил под постоянен медицински контрол, какъвто състоянието му е изисквало. Не е взимал никакви лекарства за сърцето. Без никакво съмнение, негов лекар е бил д-р Леополдо Луке. Той е бил отговорен за липсата на адекватна домашна грижа за пациента, която е била тотално неорганизирана. Пациентът му се е доверявал напълно“, се казва в доклада на прокуратурата.

Отбелязва се още, че Марадона е бил труден пациент, но че въпреки това той е трябвало да получи нужните грижи, дори и против волята си.

Прокуратурата описва д-р Луке като човек, който е обичал Марадона и е искал да остане в историята като лекаря, който е спасил неговия живот.

Още

Почина Диего Марадона
Аржентина в тридневен траур за Марадона
Личният лекар на Марадона проговори за смъртта на футболната легенда

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...