Новини от Пловдив » Крими » Гонка с пиян шофьор в село Градина завърши с арест
Крими Първомай Регион

Гонка с пиян шофьор в село Градина завърши с арест

Полиция, архив
Полиция, архив

Гонка с криминално проявено лице в първомайското село Градина завърши с арест.

Късно снощи в хода на проверка на територията на първомайското село Градина е задържано криминално проявено лице, което се опитало да осуети полицейска проверка.

Около 23 часа автопатрул на РУ Първомай се разминал с лек автомобил „Мерцедес“ на територията на село Градина. Служителите на реда го последвали и подали звуков и светлинен сигнал за спиране на частния автомобил. Водачът не се подчинил и ускорил скоростта, продължавайки движението си в посока към село Крушево.

Патрулиращият екип предприел преследване със звуков и светлинен сигнал, преминавайки през селата Крушево и Добри дол.

В края на село Добри дол преследваният автомобил се насочил извън границите на населеното място и се отправил в посока към коритото на река Марица. Водачът спрял на брега. Униформените спрели непосредствено зад нарушителя и отново разпоредили на водача да изгаси автомобила и да излезе от него, за да бъде установена самоличността му.

Водачът не се подчинил и направил опит за маневра на автомобила, тръгвайки срещу полицейските служители. Униформените произвели предупредителни изстрели в безопасна за всички посока и разпоредили на двамата мъже в превозното средство да слязат от него и да легнат на земята с поставени зад тила ръце.

Установено е, че задържаните мъже са криминално проявени жители на село Мирово. Причината за последвалата гонка и осуетената полицейска проверка е употребата на алкохол от страна на водача. Техническото средство отчело 2, 16 промила алкохол в издишания въздух.

По случая е образувано бързо производство. Водачът е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор при РП -Пловдив.

Работата по случая продължава разследващ полицай при РУ – Първомай.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...