Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Европейските лидери сключиха сделка за бюджета на ЕС
Важно Свят

Европейските лидери сключиха сделка за бюджета на ЕС

Евролидерите заседават днес и утре

Лидерите на страните членки в Европейския съюз са постигнали споразумение с Полша и Унгария, благодарение на което ще бъде деблокиран планът за възстановяване на общността от последиците от коронавируса.

„Можем да започнем сега с прилагането на плана и с възстановяването на нашите икономики. Нашият исторически план за възстановяване ще отведе напред нашия зелен и дигитален преход“, написа председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в „Туитър“.

Бюджетът на ЕС за периода 2021-2027 г. на стойност 1,074 трилиона евро и планът за възстановяване на стойност 750 милиарда евро бяха приети през юли, но бяха блокирани от Будапеща и Варшава, които се противопоставиха на механизъм, обвързващ изплащането на европейските средства със спазването на принципите и нормите на правовата държава, съобщи bTV.

Двете правителства бяха обвинени от Брюксел в нарушаване на демократичните свободи, по-специално на съдебната независимост в Полша и свободите на печата и гражданското общество в Унгария.

Bпocлeдcтвиe пpeдceдaтeлят нa Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия Уpcyлa фoн дep Лaйeн cъщo пyблиĸyвa в „Туитър“ пoздpaвлeниятa cи ĸъм гepмaнcĸoтo eвpoпpeдceдaтeлcтвo, ĸoeтo дoгoвopи cдeлĸaтa c Унгapия и Πoлшa/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...