Quantcast
Новини Пловдив » Култура » Пловдив 2019 » Втора глоба за шефа на „Пловдив 2019“ за нагласена обществена поръчка
Култура Пловдив Пловдив 2019 Съд и Прокуратура

Втора глоба за шефа на „Пловдив 2019“ за нагласена обществена поръчка

Изпълнителният директор на "Пловдив 2019" Кирил Велчев
Изпълнителният директор на "Пловдив 2019" Кирил Велчев

Ваня ДРАГАНОВА

Втора глоба за нагласена обществена поръчка ще трябва да плати изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев – този път за ползването на техника като кран и вишка за изграждането на сцената за откриването на Европейската столица на културата. И тази глоба е наложена от Агенцията за държавна финнасова финансова инспекция и потвърдена вече и от Районния, и от Административния съд в Пловдив. Решението на втората инстанция е окончателно и санкцията от 1676,88 лв. трябва да бъде платена.

Първото нарушение на Закона за обществените поръчски, в което Велчев беше засечен, беше за доставката на предпазни съоръжения около сцената. В тази поръчка моделът на оградите беше посочен с детайлна точност и се оказа, че една-единствена фирма е вносител на именно такива съоръжения. Това коства на Велчев 1343,76 лв.

Случаят с крана, вишката и другата техника е идентичен. В изискванията на обществената поръчка отново има твърде конкретни параметри – „мотокор /газокар, LINDE Н 3.5 м 3 т.; мокотар /газокар, LINDE Н 3.5 м 5 т.; телескопичен челен товарач JLG 4017 – 17 М 4;  вишка телескопична, 26М, дизел самоходна, JLG 800AJ;  вишка телескопична 16 М, Dino 180“, без в спецификацията да се съдържа алтернатива. Така останалите потенциални участници са елиминирани и договорът на стойност 83 844 лв. с ДДС е сключен с „Декодизайн Груп“ ООД.

В поръчката пряко са назовани търговски марки, което ограничава конкуренцията, са мотивите на двете съдебни инстанции, с които наказателното постановление е потвърдено.

Още

Окончателно: Шефът на „Пловдив 2019“ плаща глоба за нагласена поръчка

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...