Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Бизнес под карантина » Проба, грешка, проба? Стига, време е за работещи решения в кризата
COVID-19 Бизнес под карантина Важно Мнения Политика ФБстатус

Проба, грешка, проба? Стига, време е за работещи решения в кризата

Румяна Толова
Румяна Толова

Назаем от Румяна ТОЛОВА, общински съветник от Кауза Пловдив

Днес ще отваряме детски градини, утре няма да ги отваряме. Днес ще отваряме училища, утре няма да ги отваряме. Днес ще разхлабваме мерките, утре няма да ги разхлабваме. Днес ще има коледни базари в Пловдив, утре няма да има. Проба, грешка, проба, грешка.

В най-тежките времена, държавата ни се управлява от най-некомпетентните хора. Животът ни не е експеримет, в който да си играете на политици и да се учите как се взимат решения и как се управлява криза. А в последните 9 месеца некомпетентността и липсата на каквито и да било адекватни решения се набива на очи с огромна сила.

Ние и преди знаехме, че здравната система е тотално компрометирана, но сега видяхме, че колапсът й идва не от лекарите, а е причинен от по-високо ниво

За жалост е на път тоталното сриване и на бизнеса, защото „фабриките може и да не са затворени“, ама дребния и среден бизнес е почти фалирал. Въпреки това обаче НАП всеки месец си чака да бъдат внесени осигуровките и съдия изпълнителят чака да си вземе списъка с тези, които не го правят.

Банките чакат месечната вноска по кредита, EVN, ВиК също очакват да им бъдат заплатени изразходваните консумативи. И е нормално да е така, икономиката трябва да продължи да се развива

Ненормално е да затвориш само част от бизнеса за незнайно колко време, защото поетапното затваряне, което показа, че няма абсолютно никакъв резултат, доведе до това, че определени бизнеси като ресторанти и заведения не работят вече от много повече от 3 седмици. А кой може да издържи месеци наред без доходи, че и да трябва да плаща на персонал.

Защо всички депутати и министри, кметове и сие не спрат да взимат заплати за няколко месеца и да плащат сами от джоба си на секретарките и шофьорите си?

Тогава пък може и да се поразмислят и да започнат да взимат решения, които не просто ще се харесат на част от хората, а ще бъдат работещи./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...