Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » 14 училища представят онлайн разработки в 5-ото издание на „Аз променям моето училище“
Градът Образование Пловдив

14 училища представят онлайн разработки в 5-ото издание на „Аз променям моето училище“

Онлайн обучение, илюстративна снимка
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Петото издание на форума за ученически иновации „Аз променям моето училище“ ще се състои в онлайн формат. Епидемиологичната обстановка и заповедта за обучение от разстояние в електронна среда за всички ученици до 21 декември наложи тазгодишното събитие също да се проведе виртуално. Инициативата е Община Пловдив и на образователен портал „Уча в Пловдив“.

Ученици от 14 учебни заведения представят свои разработки, проекти, иновативни практики и онлайн инициативи.

„Пандемията и обучението от разстояние в електронна среда поставят цялата система пред ново предизвикателство. Надявам се да покажем, че във всяко предизвикателство се крият и нови възможности. Да не спираме да бъдем иновативни и да правим качествено образование“, призовава зам.-кметът „Образование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов.

Според организаторите от „Уча в Пловдив“ в условията на пандемия образователната общност има необходимост да бъде насърчена и окуражена, защото социалната дистанция поражда дефицит на внимание, а обмяната на идеи, макар и онлайн, е един от сигурните начини, че няма да бъде прекъснато взаимодействието между учениците.

Всяко от училищата, които участват на доброволен принцип, презентира своя успешна инициатива, добра практика, иновация, събитие или кампания по идея на учениците.

Кодиране на видеоигри, група от компютърни програми за обработка на български език, мобилно приложение за Android, съдържащо дигитален бележник за следене на продуктивността и вградена социална мрежа за предизвикателства, безжично управляем робот са част от разработките, които представят гимназистите.

Видеата се разпространяват чрез каналите на Община Пловдив – официален уебсайт, социални мрежи.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...