Quantcast
Новини Пловдив » България » Вторият кръг на CodeIT ще се проведе днес
България Важно Технологии

Вторият кръг на CodeIT ще се проведе днес

Вторият кръг на състезанието е днес.
Вторият кръг на състезанието е днес.

Вторият кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIТ, организиран от Мусала Софт., ще се проведе днес. Кръгът е от типа „СПРИНТ“ – започва в 14 и завършва в 17 ч., а състезателите в основното и Junior класиране ще трябва да се справят за три часа с няколко различни по трудност задачи.

Спринтът се провежда под патронажа на проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на Технически университет – София, проф. д-р Огнян Наков, декан на факултет „Компютърни системи и технологии“ при ТУ – София, и Ивайло Ушагелов, директор на Националната природоматематическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“.

Специални награди от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio ще получат трима участници след края на втория кръг.

Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта www.codeit.bg и във Facebook/CodeIT.BG –  https://goo.gl/GVrULo.

CodeIT няма възрастови ограничения за участниците, но основната група състезатели  са ученици и студенти с интереси в сферата на алгоритмите и състезателното програмиране – много от тях медалисти от национални и международни олимпиади. Конкурсът протича ежегодно в 6 предварителни онлайн рунда и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ асоциации и водещите образователни институции в България.

CodeIT протича в 6 задочни (online) кръга:
• Три кръга „СПРИНТ”, всеки от които включва 5 „бързи” задачи. Този вид задачи са обвързани с намиране на точен резултат за всяко едно задание;
• Три кръга „МАРАТОН”, всеки от които включва 1 задача. В този тип кръг се търси оптимален за решение на заданието резултат.
През месец юни се провежда финалният присъствен кръг, в който участват дванадесетте най-добри състезатели през сезона.

Различните кръгове се редуват регулярно всеки календарен месец, като началото на състезанието е през октомври. Разнообразието от задачи/кръгове цели да постави участниците в различни ситуации и да им даде възможност да демонстрират пълния диапазон от своите знания и умения по програмиране.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...