майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Регион » Учителят, съучастник на Личкана в трафика на дрога, излиза на свобода
Важно Регион Съд и Прокуратура Хасково

Учителят, съучастник на Личкана в трафика на дрога, излиза на свобода

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка.
Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка.

Учителят Петър Петров, заловен на 20 април т. г. заедно с бизнесмена Ангел Личканов при опит да внесат от Турция у нас 8,4 кг марихуана в района на село Маточина, излиза на свобода. Апелативният съд в Пловдив потвърди частично определението на Хасковския окръжен съд, с което е променена мярката за неотклонение на Петров от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 4000 лева, като отмени двуседмичния срок за внасяне на сумата. Петров ще излезе от ареста, когато внесе паричната си гаранция.

Срещу него е повдигнато обвинение за трафик на дрога на стойност 50 400 лв.

Апелативният съд прецени, че от представените до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на Петър Петров към повдигнатото обвинение. Обвиняемият е арестуван на зелената граница между България и Турция в последния от почивните дни за Великденските празници в часовия интервал между 19 и 20 часа, почти по тъмно, в условията на въведено извънредно положение и мерки за социална изолация, които препоръчват ограничаване на пътуванията в страната.

Съдът смята, че за близо осемте месеца, през които обвиняемият е задържан, силно е разколебана опасността Петров да се укрие или да извърши престъпление. Този извод се основава на обстоятелствата, че той има постоянна трудова заетост като преподавател по история и география, има постоянен адрес, стабилно семейно положение – грижи се за дете от първия си брак и за дете от жената, с която живее, както и от процесуалното му поведение – подробно е разказал, че е участвал в опита за контрабанда, за да си набави средства, тъй като имал дългове към банки.

Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 лв. до 200 000 лв. за контрабанда на високорискови наркотични вещества.

Определението на Апелативен съд – Пловдив, е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът на задържаният.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...