Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Бунт на пазара в Асеновград, вземат хляба на търговци, които не купуват от „правилния“ склад
Агро Асеновград Бизнес Бизнес под карантина Важно Портфейл Регион

Бунт на пазара в Асеновград, вземат хляба на търговци, които не купуват от „правилния“ склад

Пазарът в Асеновград е като нажежен кошер в момента
Пазарът в Асеновград е като нажежен кошер в момента
  • Точно в разгара на пандемията поставят препитанието ни под въпрос, тревожат се наематели на маси за зарзават
  • Ако закрият тържището на едро за плодове и зелененчуци, цените ще скочат в цялата община, опасяват се хората

Десетки търговци от кооперативния пазар в Асеновград подготвят протести, защото Общината планира да затвори склада на едро, от който купуват плодове и зеленчуци. Ако това се случи, оставаме без близък достъп до тържище, което ще повиши разходите ни, а точно в този труден момент това е удар по дребния бизнес, коментираха в сигнал до ПловдивПрес наематели на маси в Кооперативния пазар.

С отворено писмо до местната власт и обществеността в Асеновград десетки дребни търговци се обявявят против затварянето на местната борса на едро.

Отвореното писмо на дребните търговци от пазара

Предложението за това е заложено в дневния ред на сесията днес. Местният парламент се готви да преобразува обекта, който се намира на общинския пазар, в склад за търговия със строителни материали.

Това поставя на изпитание препитанието ни точно в разгара на кризата с пандемията, десетки семйства ще останат без доходи, тревожат се търговците. Според тях на Общинския кооперативен пазар няма място за борса за строителни материали.

Ако процедурата по преобразуване на този обект стартира, то ще бъдем принудени да куваме стоката си или от отдалечени борси за зеленчуци, или от другия склад в съседство с пазара, а това ще създаде условия за монопол в цените, смятат наемателите на маси в тържището.

Според тях това ще се отрази на цените на зеленчуците на територията на цялата община Асеновград и ще удари по джоба хиляди асеновградчани.

Търговците настояват, ако съветниците гласуват това предложение, то да запишат, че обектът ще остане „Склад за търговия на едро със зеленчуци“

Според някои от дребните предприемачи, решението е плод на лобистки интереси. „Така ни принуждават да пазаруваме от „правилния“ склад, който след закриването на конкуренцията ще си играе с цените в условията на абсолютен монопол, опасяват се хората.

Склад на едро за строителни материали ще предизвика хаос, защото тежкотоварни камиони постоянно ще затрудняват движението в района. Освен това ще се промени облика на Кооперативния пазар, с който станимаклии са свикнали от десетилетия, а именно да си купуват плодове, зеленчуци и занаятчийски стоки, смятат хората.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...