Quantcast
Новини Пловдив » България » Скандал! Водещ в телевизията на БСП сравни Радев с Борат ВИДЕО
България Важно Политика

Скандал! Водещ в телевизията на БСП сравни Радев с Борат ВИДЕО

Румен Радев
Румен Радев

Скандал се завихря в редиците на БСП. Водещият на червената телевизия БСТВ Стоил Рошкев нападна с обиди президента Румен Радев. В предаването „Думата е ваша“ журналистът коментира, че Радев не бивало да прави обръщението си към ООН на английски, защото е български президент.

„Сега да ми говори на развален английски като Борат, някак си на мен не ми направи добро впечатление. Ние сме българи и трябва да си говорим на нашия си език“, казва Рошкев.

„Много е полезно да се знаят езици, но когато ти си държавен глава на една суверенна държава, да говориш на друг език изглеждаш като индианец. Разбирате ли, един индианец застава да говори с големия бял брат на неговия език. Ако искаш наистина да си горд представител на една изконна 1300-годишна нация, ти можеш да знаеш 65 езика, но трябва да говориш на твоя език. Иначе изглеждаш като един дивак“, заяви водещият.

Тези изказвания на журналиста бяха коментирани от Кирил Добрев и Калоян Паргов.

Кирил Добрев написа гневен коментар във фейсбук, като изрази надежда изказванията на Рошкев да са негова лична преценка и мнение, а не позиция на партийната телевизия. Той подчертава, че медията е собственост на БСП и се издържа от субсидията.

„За съжаление подобно мнение и епитети, използвани по адрес на държавния глава са меко казани нелепи, още повече БСП издигна Румен Радев и през целия си мандат до момента нито за миг не изневери на поетите към обществото ангажименти. Да използваш подобни епитети спрямо президента на Република България и то в ефир, в който си благодарение на членския внос на стотици хиляди социалисти, е разочароващо, защото всеки един от тях е гласувал за Румен Радев с душа и сърце“, пише Добрев

Шефът на софийските социалисти Калоян Паргов заяви, че е неестествено журналист на тяхната телевизия да вкара партията във филм, чийто абсурден сценарий все едно е писан от Саша Барън Коен./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...