Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Партийни тайни: ГЕРБ в Стамболийски крие от кмета от ГЕРБ информация за билбордовете
Важно Регион Стамболийски

Партийни тайни: ГЕРБ в Стамболийски крие от кмета от ГЕРБ информация за билбордовете

Рекламните материали на ГЕРБ в предизбораната кампания от 2019-а.
Рекламните материали на ГЕРБ в предизбораната кампания от 2019-а.
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Лидерът на ГЕРБ в Стамболийски Стоян Богданов отказва да даде на кмета от ГЕРБ Георги Мараджиев и негов партиен началник (Мараджиев е председател на партията за цялата област) информация за договорите за партийните билбордове в кампанията на местните избори през 2019 г. Това следва от отговора на Община Стамболийски до Стоян Таслаков, внесъл питане по Закона за достъп до обществената информация за билбордовете, разположени на общински места като подлези и др. От местната администрация не му бяха предоставили търсените данни, Таслаков обжалва и Пловдивският административен съд я задължи да преразгледа искането.

В новия отговор до Таслаков се казва, че заради Регламента за защита на личните данни няма как де се предостави търсената информация без съгласието на заинтересованото лице – в случая местната структура на ГЕРБ, сключила с Община Стамболийски договор за поставянето на рекламните материали. От партийната организация обаче не дават съгласие да предоставят информацията и общината постановява отказ да отговори на Таслаков. И този отказ подлежи на обжалване пред Административния съд.

Стоян Богданов, освен че е шеф на ГЕРБ в Стамболийски, е и председател на Общинския съвет. От казуса юристи се чудят партийната тайна ли е по-важна за Богданов, или прозрачното управление на Община Стамболийски. А сред основните задачи на местния парламент, чиито председател е Богданов, е да контролира работата на кметската администрация. От завъртения казус, в който партийният шеф Богданов се е оплел, излиза, че не само не я контролира, но и сам е причина прозрачното управление на общината да не е съвсем прозрачно.

ПловдивПрес също внесе искане по Закона за достъп до обществена информация колко са сключените от Община Стамболийски граждански договори и на каква стойност са, но в законовия 14-дневен срок от администрацията на кмета Мараджиев не последва отговор. Този мълчалив отказ ще бъде оспорен по съответния законов ред. 

 

Още

Съдът отмени 2 отказа на Община Стамболийски за обществена информация

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...