Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » „Бизнесът за Пловдив“ дари втори апарат за кръвна плазма
Бизнес Градът Общество Пловдив

„Бизнесът за Пловдив“ дари втори апарат за кръвна плазма

Александър Стайков предаде втория апарат кръвна плазма на директора на Кръвния център д-р Соня Джевизова
Александър Стайков предаде втория апарат кръвна плазма на директора на Кръвния център д-р Соня Джевизова

СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ достави и втория чисто нов апарат, от най-висок клас за извличане на кръвна плазма на Центъра по трансфузионна хематология в Пловдив. Втората машина се очакваше да пристигне през първото тримесечие на новата 2021 г., но с оглед задълбочаващия се здравен проблем, Сдружението успя да скъси срока на доставка. Дарението се извършва месец след доставката на първия апарат.

СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ дари на Хематологичния център и два автоматизирани терапевтични столове за кръводаряване, както и общо 80 бр. двойни и 24 бр. тройни сетове за извличане на реконвалесцентна плазма.

Сдружението допълни и голяма част от сумата, необходима за закупуване на шоков фризер за съхранение на кръвна плазма, който също се очаква до броени дни, във връзка с обществената инициатива „Спаси живот“.

Александър Стайков – изпълнителен директор на СНЦ “Бизнесът за Пловдив“ предаде втория апарат, а директорът на Кръвния център д-р Соня Джевизова благодари и подчерта, че с този акт на социална ангажираност, освен че се създаде възможността за дарение на кръвна плазма в Пловдив, значително се увеличи и обемът на оборудване на Хематологичния център.

„Използваме възможността да поздравим всички кръвни дарители до момента и да направим апел към хората, които имат възможност и все още не са дарили.
Специални благодарности и на дарителите на средства, които не са членове на Сдружението, но веднага се включиха в инициативата“, съобщават от „Бизнесът за Пловдив“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...