Левицата 14
Новини от Пловдив » Градът » Хванаха крадец на телефони от ковид отделение и спешен кабинет в Пловдив
Градът Крими Пловдив

Хванаха крадец на телефони от ковид отделение и спешен кабинет в Пловдив

25-годишен мъж от Кричим е с повдигнато обвинение за извършени кражби на мобилни апарати, използвани за нуждите на болнично ковид отделение и спешен ковид кабинет в пловдивско ДКЦ. Сигнали за кражбите са подадени в период от една седмица, а болничното заведение и лечебният център се намират на територията на Второ и Четвърто РУ.

Бързата намеса на криминалисти е установила извършителя на деянието и мъжът вече е в ареста. Изяснен е и механизмът, по който кражбите на мобилни апарати са извършени. Мъжът се представил за пациент, нуждаещ се от помощ, посещавайки спешен COVID кабинет в ДКЦ, използвал по-трудната подвижност на лекаря, облечен в предпазни средства и извършвал кражба на мобилен телефон и пари в момент на невнимание.

За да се добере до ковид отделение в една от пловдивските болници, методично събирал информация за неработещи камери и слабости при пропускателния режим на медицинските специалисти. В хода на работа разследващи са установили, че влизайки в отделенията, мъжът крадял оставени без надзор по-ценни вещи.

Сред потърпевшите има и пациенти, които след изтичане на карантината се очаква да подадат своите сигнали. Мъжът е стар познайник на полицията по линията с множество криминални прояви. Справка в масивите на МВР сочи, че срещу лицето има повече от 15 заявителски материала за кражби, регистрирани само през последните 2 години. На 27 ноември тази година лицето е излязло от пловдивския арест, след което отново се е върнало към престъпната си дейност./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...