Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Лоша прогноза: Коронавирусът остава още 10 години
COVID-19 Важно Свят

Лоша прогноза: Коронавирусът остава още 10 години

Рекорден ръст на заразените
COVID-19

Коронавирусът ще остане с нас още 10 години, прогнозира съоснователят на германската биотехнологична компания BioNTech Угур Шахин, цитиран от „Гардиън“.

Запитан кога смята, че светът може да се върне към нормалността, Шахин отговори: „Нуждаем се от ново определение за „нормално“. Вирусът ще остане с нас следващите 10 години. Трябва да свикнем с факта, че ще има още епидемии“.

Но според него „новото нормално“ означава, че няма да има блокади, фирмите няма да затварят и ще има по-малко приети в болница с коронавирус.

„Това може да се случи до края на лятото“, смята Шахин. По думите му ваксината няма да промени живота бързо, пише lupa.bg.

„Тази зима няма да имаме влияние върху броя на заразените. Но трябва да имаме влияние, така че следващата зима да бъде новото нормално“, каза специалистът.

От компанията обявиха, че планират до края на 2021 г. да произведат 1,3 милиарда дози.

Шахин е на мнение, че 60-70% ще трябва да се ваксинират за образуване на стаден имунитет.

По-рано той обяви, че е много вероятно ваксината им срещу коронавируса да работи срещу засечения във Великобритания мутирал щам на вируса, но компанията може също да адаптира ваксината за 6 седмици, ако е необходимо.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...