Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Община Асеновград организира конкурс за най-добро домашно вино
Асеновград Регион

Община Асеновград организира конкурс за най-добро домашно вино

Община Асеновград
Община Асеновград

Община Асеновград организира конкурс „Най-добро домашно вино – реколта 2020 г.“. Ще бъде раздаден награден фонд в размер на 1 440 лева и две 50-литрови бурета.

Участниците ще бъдат разпределени в различни категории – червени вина, бели вина, розе, ароматизирани вина. Предвидени са и специални награди – „Производител от населено място извън община Асеновград“ и специална награда „Никола Македонски“ за производство на домашен мавруд.

В конкурса могат да участват производители на бели и червени вина, розе и пелин от реколта 2020 г. Вината да бъдат бистри и предоставени в стъклени винени бутилки. Производителите могат да участват само със собствено производство. В конкурса не могат да се включват вина, произведени от грозде от директни сортове. Производителите задължително трябва да посочат сорта или сортовете, от които е произведено виното. От всяко вино, предложено за участие в конкурса, производителят трябва да притежава минимум 30 бутилки. Проби от вината (3 бутилки) трябва да бъдат предоставени най-късно 15 дни преди датата на конкурса, която е 29.01.21 г.

Най-доброто домашно вино се определя от дегустационна комисия, в която са включени специалисти от Национален институт за изследване и контрол на вина и спиртни напитки – София, Университет по хранителни технологии – Пловдив, Изпълнителна агенция по лозата и виното – София, „Винзавод” АД – Асеновград и община Асеновград.

Участие може да бъде заявено в общинската администрация до 15.01.21 г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...