Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Кметът на Асеновград д-р Грудев: В очакване сме на новото, по-светлото, по-доброто
Асеновград Важно Мнения Регион

Кметът на Асеновград д-р Грудев: В очакване сме на новото, по-светлото, по-доброто

Д-р Христо Грудев
Д-р Христо Грудев

Скъпи жители на община Асеновград,

Изпращаме една трудна за всички ни година. Дойде денят да си пожелаем весели коледни и новогодишни празници. По това време на годината всеки от нас се връща назад, за да отчете успехи и грешки. В очакване сме на новото, по-светлото, по-доброто.

През тази година доказахме, че можем да бъдем обединени и да си помагаме в трудни моменти. Заедно поставихме началото на обновлението на площада. Направихме първи стъпки към изграждането на три спортни зали, съвременен спортен комплекс и нова детска градина. Обновихме училища. Привлякохме около 16 милиона и половина финансови инвестиции в града. Проведохме благотворителни инициативи съвместно с младите хора на Асеновград. Настоящата година остава един добър учител, подарил ни ценни уроци. Равносметката е необходима, но не по-важна от бъдещето. Иска ми се заедно да планираме бъдещето на Асеновград. В навечерието на новата година ще споделя накратко какво ни предстои по пътя напред, който ще извървим с Вас. Бъдещето е нашето вдъхновение и сила. Провокира ни да се борим, да градим, да търсим щастието си. Предизвиква ни да се изправим пред себе си и да изпитаме собствените си способности. Бъдещето не поставя граници. Не може да ни спре да следваме целите си. През 2021 г., аз като кмет на общината, ще продължа да призовавам към единомислие и обединение.

Асеновград е привлекателен център, приветливо и красиво място и за туристи, и за всички нас – местните хора. Но все още остава много работа. Да си пожелаем през новата година всички ние, асеновгадчани, заедно да превърнем нашата община в мястото, за което мечтаем. Да имаме много приятели и партньори у нас и в чужбина. Да посрещаме гости. Да развиваме туризма, икономиката, културата, спорта, образованието.

Нека се гордеем с постигнатото, въпреки ограниченията и препятствията, пред които бяхме изправени през 2020 г. Преодоляването на трудностите от пандемията COVID-19 сякаш ни направи по-добри хора. Благодаря на дарителите, които осигуриха лични предпазни средства и финанси за оборудване на отделението за коронавирус в болницата. По време на пандемията асеновградчани проявиха и продължават да проявяват самодисциплина, отговорност към другите и високо гражданско самосъзнание. Не позволихме духът ни да бъде сломен от кризата. В този час, в края на годината, нека всички благодарим на медиците, на полицаите, на инспекторите от Регионална здравна инспекция, на учителите, на доброволците и на останалите, които не престанаха да работят на първа линия. Асеновград е благословен, събрал в себе си трудолюбиви и образовани хора. Усилията ни през годината ще бъдат богато възнаградени.

Скъпи съграждани, приемете най-сърдечните ми пожелания за здраве! Дарявайте и получавайте топлота и доброта! Нека празничните дни Ви донесат семеен уют и споделено време с близките! 2021 г. ще подари на човечеството повече мир, сигурност и благодат.

Бъдете здрави! Честито Рождество Христово и Щастлива Нова 2021 година!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...