Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Официално започват да ваксинират в неделя
COVID-19 България Важно Здраве

Официално започват да ваксинират в неделя

Ваксина
Ваксина

От 27.12.2020 г. стартира имунизационна кампания срещу COVID-19 на територията на цялата страна, съобщават от Министерството на здравеопазването.
Кампанията се организира от регионалните здравни инспекции, а имунизациите се извършват от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, регионални здравни инспекции, от лекари в специализирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната и от нарочно създадени за целта имунизационни мобилни екипи.
При необходимост в имунизационните екипи ще се включат и медицински специалисти от центровете за спешна медицинска помощ и здравните кабинети в детските градини и училищата или от други лечебни заведения, се разяснява в съобщението.
В заповедта на министъра ясно е разписано, че имунизацията срещу COVID-19 е препоръчителна и безплатна и се поставя по желание. Тя се извършва съгласно изискванията, посочени в чл. 11 от Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България, и след изразено информирано съгласие на лицето или законния представител на лицето чрез подпис в амбулаторния лист, който общопрактикуващият лекар издава за проведения преглед, и поставяне на ваксината или чрез подписване на бланка за информирано съгласие.
Съгласно заповедта съдействие за осъществяване на имунизационната кампания оказват: областните управители и общинската администрация, включително и здравните медиатори, Българският лекарски съюз, Националната здравноосигурителна каса и директорите на лечебните заведения на територията на съответните области. /ПловдивПрес

Цялата заповед може да прочетете ТУК

Още

МЗ пусна цялата информация за ваксината на Pfizer и BioNTech

На 27 декември започва ваксинацията срещу COVID-19 в България

Pfizer и Moderna тестват ваксините срещу новия щам на COVID-19

Българска лекарка в Чикаго се ваксинира: Наблюдаваха ме 30 минути, имах леки странични ефекти

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...