Quantcast
Новини Пловдив » Мнения » Шеги и закачки във Фейсбук: О, Пепи! Докараха ваксините!
Мнения ФБстатус

Шеги и закачки във Фейсбук: О, Пепи! Докараха ваксините!

Такива колажи се появиха във Фейсбук

„О, Пепи! Докараха ваксините!“. Това е най-популярният израз днес в социалните мрежи. Поводът – дългочаканите ваксини срещу COVID-19 бяха докарани в Пловдив с бус на фирма за кренвирши, вместо с високотехнологични превозни средства, поддържащи необходимите минус 70 градуса. Здравните власти увериха, че ваксините ще бъдат използвани  в рамките на 5 дни и няма нужда да бъдат поставяни в нискотемпературни фризери, а всички изисквания на производителя за транспорт и съхранение са спазени.

Директорът на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева пък сервира друга изненада – сложили ваксините в стар хладилник ЗИЛ. „Имаме един стар ЗИЛ, пазим си го, защото работи. Понеже само той има дръжка, на която може да се сложи катинар, си го използваме до ден-днешен. Сега, като видите ЗИЛ-а, да не се шокирате! Имаме много добри хладилници“, обясни тя пред премиера Бойко Борисов и здравния министър проф. Костадин Ангелов, които дойдоха в Пловдив да видят как се съхраняват ваксините.

Всичко това предизвика порой от шеги във Фейсбук и Туитър. Веднага се завъртя реклама от близкото минало за кренвирши. Фирмата производител е същата, която превози и ваксините.

Ето част от коментарите във Фейсбук:

„Всички вицове за ваксините и кренвиршите се оказаха верни. Живеем като в лош виц, приятели.“

„Каквото има в кренвирша, това има и във ваксината“

„Как после ,човек да ги приеме на сериозно ! Дано тези ваксини са по-качествени от кренвиршите на пазара, че съвсем ще я закъсаме…“

„Може чиповете да са в кренвиршите“

„Да боцнем по кренвирш“ доби съвсем друг смисъл…

„Айде на ваксинитееее!“

„Ми то навсякъде предлагаха да сложат ваксините я в ракията, я в дюнерите, те решиха да ни изненадат и да я сложат у кренвиршите.“

„Белла България“ предостави безвъзмезден хладилен транспорт за ваксините срещу COVID-19, предназначени за страната в отговор на искане на държавното дружество „Бул Био“. Това съобщиха от фирмата в отговор на възмущението и подигравките с факта, че първите ваксини срещу вируса, пристигнали у нас тази сутрин, се разпределят из страната с бусове с логото на колбаси.

С такива бусове бяха транспортирани днес ваксините на „Пфайзер“ и „Бионтех“, които изискват много ниски температури за транспортиране и съхранение, от София до Пловдив и Бургас.
„Автопаркът на компанията отговаря на най-съвременните европейски изисквания за подобен тип превозни средства. Те са оборудвани с най-модерната хладилна техника, поддържаща специални температурни режими, датчици, термограф и др.“, уверяват от „Белла България“.

„Вярваме, че в условията на безпрецедентната криза, в която се намираме в момента, всеки е длъжен да даде своя принос за преодоляването й, независимо от спецификата на дейността си. Важно е хладилната верига да бъде спазена и да има доказателство за това – термографът. Ситуацията е сложна. Хуморът е неуместен“, отговориха на това от компанията за хранителни продукти./ПловдивПрес

Още новини по темата

Борисов видя ваксините в Пловдив: А, хладилникът е ЗИЛ. Аз помислих, че камион си сложила

Ваксините в Пловдив пристигнаха с бус за кренвирши СНИМКИ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...