Новини от Пловдив » Здраве » 166 медици са първите ваксинирани в Пловдив (ОБНОВЕНА)
COVID-19 Здраве Пловдив

166 медици са първите ваксинирани в Пловдив (ОБНОВЕНА)

Ваксинирането на д-р Генов в болница "Каспела".
Ваксинирането на д-р Генов в болница "Каспела".

166 медици са първите ваксинирани в Пловдив, а в близките дни ваксината ще бъде поставена на още 440 техни колеги на първа линия.

Кампанията стартира  в УМБАЛ „Св. Георги“ в 10 часа в присъствието на областния управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева, кмета на Пловдив Здравко Димитров, изпълнителния директор на УМБАЛ “Свети Георги“  проф. Карен Джамбазов  и медици.

„Вярвам в постиженията на медицинската наука. На второ място е крайно време да заживеем по начина, по който живеехме преди пандемията, и не на последно място, защото ние лекарите трябва да даваме пример на своите пациенти“, каза председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, който беше първият имунизиран  в Пловдив. Последваха го Райна Тодовичина – медицинска сестра от хирургичното звено на УМБАЛ „Свети Георги“, която има 48 г. стаж, и д-р Венцислав Филипов, началник „Вътрешни болести“ в спешния сектор. В по-късните часове на деня ще се имунизират директорът на болницата проф. Карен Джамбазов и ректорът на МУ – Пловдив, проф. Мариана Мурджева.

В МБАЛ „Пълмед“ първите имунизирани бяха урологът д-р Боян Сопаджиев и неговата колежка – специализант в същия сектор д-р Весела Иванова, а в МБАЛ „Каспела“ пръв бе рентгенологът д-р Христо Генов.

Пръв на стола зза ваксиниране в МБАЛ „Св. Мина“ седна един от дългогодишните кардиолози на болницата – 86-годишният проф. д-р Иван Вълков. Той сподели, че бърза да се подложи на процедурата, не само за да даде пример на по-младите, а и за да съхрани здравето си и да продължи да работи. Професор Вълков продължава да е част от екипа на МБАЛ „Свети Мина“, като в дългогодишната си кариера е помогнал за израстването в професията на много свои млади колеги.

Поставянето на ваксината на д-р Сопаджиев в "Пълмед".
Поставянето на ваксината на д-р Сопаджиев в „Пълмед“.
Екип на УМБАЛ "Свети Георги" в готовност да ваксинира.
Екип на УМБАЛ „Свети Георги“ в готовност да ваксинира.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...