Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Димитър Колев: 2020-а беше трудна, но направихме много в район „Западен“
Градът Общество Община Пловдив

Димитър Колев: 2020-а беше трудна, но направихме много в район „Западен“

Димитър Колев
Димитър Колев

Галина ГЕОРГИЕВА

2020 година беше трудна заради пандемията, но аз съм доволен от направеното в район „Западен“. Разполагахме с 800 000 лв. и се случиха много неща. Това заяви пред ПловдивПрес районният кмет Димитър Колев. Ремонти на улици, нови тротоари, повдигнати пешеходни пътеки, паркинги, детски площадки, парк“Ружа“ и парк „Мир“ са само част от тях.

„Успяхме да направим много сериозен ремонт на три улици, благодарение на община Пловдив. Бяха заделени 1 млн.лв. за улиците “Белица“, „Орфей“ и „Юндола“. Преасфалтираме ги изцяло, а на „Белица“ оправихме локалните платна и асфалтирахме паркинга. С пари от района пък на ул. „Юндола“ изградихме нови тротоари. През юни открихме първия в Пловдив многоетажен паркинг на ул. „Орфей“, който разполага с места за 150 автомобила. От няколко години работим по проекта за нова пътната връзка между Коматевско шосе и Прослав през района на „Терзиите“. Готови са повдигнатите пешеходни пътеки в „Западен“ – около многоетажния паркинг и детската градина, на бул. „Пещерско шосе“ с ул. „Белица“ и до болница „Пълмед“, изброи част от свършеното през годината Димитър Колев.

За 2021 година е планирал още повдигнати пешеходни пътеки, направил е и списък с улици, които трябва да бъдат ремонтирани. „Искам да преасфалтираме ул. „Ясна поляна“, която в момента е на кърпежи. Надявам се да започнем премахването на паветата по ул. „Генерал Колев“ и да ни бъдат отпуснати 400 000 лв. Ремонтът на улицата ще излезе 800 000 лв., но сме ги разделили в две календарни години – останалите 400 000 лв. ще са през 2022 г. Проблемът с паветата е много сериозен, няма месец, в който да не запълваме дупки. Тази настилка вече не издържа на натоварения трафик“, казва кметът на „Западен“.

В плановете му за следващата година са нови тротоари и паркинги на различни места, сред които до старата детска градина „Мир“ и бул. „Копривщица“ зад Натовския блок. Доволен е, че успя да зарадва жителите на района с два нови парка – „Ружа“ и „Мир“, и обещава още един догодина.

За да се случат всички проекти, район „Западен“ трябва да разполага с бюджет от 800 000 до 1 милион лева, изчислил е Димитър Колев.

В кметството се спазват всички противоепидемични мерки, гражданите влизат с маски, стриктно се следи за дистанцията и се извършва дезинфекция. Димитър Колев сподели, че по време на първата вълна на пандемията през пролетта е имало хора, които са упорствали и не са искали да спазват мерките.

„Сега вече всички разбраха, че вирусът е опасен. Почти няма човек, който да не се е срещал с ковид – негови близки или познати да не са се разболявали. За съжаление, има и смъртни случаи. В районната администрация също имаше болни, по едно време карантинирах цял отдел, но вече всички оздравяха. Сега работим с нормално работно време, някои колеги ползват отпуски, правим графици и който може, работи от вкъщи. Вече ваксинацията в България започна и се надявам през 2021 година да се върнем към нормалния си начин на живот“, заяви Димитър Колев./ПловдивПрес

Още новини по темата

„Западен“ изпраща 2020-а с два нови парка, Димитър Колев обеща още един догодина

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...