Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: Ваксината е спасението от COVID-19, благодаря на църквата за подкрепата
COVID-19 България Важно

Борисов: Ваксината е спасението от COVID-19, благодаря на църквата за подкрепата

Борисов се срещна с Адрианополския епископ Евлогий
Борисов се срещна с Адрианополския епископ Евлогий

„Каквото сме обещали за Рилския манастир – вече сме го изпълнили. С 6,5 млн. лв. бе завършено укрепването на срутището по пътя за Светата обител. Осигурили сме и 1,62 млн. лв. за изграждане на пречиствателна станция за отпадните води. В момента тече и реконструкцията и художествената реставрация на манастира, за която правителството отпусна 600 000 лв.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се срещна с Адрианополския епископ Евлогий.

Ще стартира изграждането на локално пречиствателно съоръжение за нуждите на Рилския манастир, след като кметът на община Рила вчера оттегли жалбата си срещу проекта.

„Благодаря, че вчера оттеглихте жалбата си за заустването и така пречиствателната станция ще заработи. Всичко, за което говорихме при последната ни среща, е свършено“, посочи министър-председателят Бойко Борисов пред кмета на Рила Георги Кабзималски  и Адрианополския епископ.

В хода на разговора епископ Евлогий акцентира, че щом времето позволи и температурите станат по-високи ще продължи извършването на строителната реконструкция и художествената реставрация на Рилската света обител. За целта през юни т.г. правителството осигури 600 000 лева.


По време на срещата министър-председателят Бойко Борисов изказа специална благодарност към Българската православна църква за подкрепата й във връзка с ваксинационната кампания срещу COVID-19 у нас. „Това е единственото спасение и се надявам, че все повече българи ще се ваксинират“, изтъкна премиерът Борисов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...