Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Мощният трус в Хърватия срина град Петрине – има загинало дете, хората са в паника СНИМКИ
Важно Инциденти Свят

Мощният трус в Хърватия срина град Петрине – има загинало дете, хората са в паника СНИМКИ

Много сгради изглеждат така след мощния трус
Много сгради изглеждат така след мощния трус

Мощният трус с магнитуд от 6,4 по Рихтер, който удари Хърватия, срина град Петрине. Кметът   Даринко Думбович заяви, че половината град е бил разрушен и поиска незабавно да бъде изпратена помощ. „Сринала се е и детска градина, но за щастие вътре не е имало деца”, каза Думбович. Хората са в паника и търсят близките си. Градоначалникът призова всеки, който може, да се притече на помощ на Петрине, особено професионалните пожарникари и армията.

В изявление за N1 Димбович каза, че е разговарял по телефона с премиера Андрей Пленкович, който потвърдил, че веднага тръгва за Петрине. Хърватската полиция призова гражданите да излязат на открито, ако имат възможност, и да се отдалечат от сградите, които са застрашени от срутване. За да се овладее тежкото положение в Петриня хърватската армия е изпратила 300 бойци, които да помогнат.

Земетресението, разтърсило страната е продължило около половин минута и е усетено в Риека, Вуковар, Сплит, Загреб. Според хърватската държавна телевизия трусът е съборил покрива на болницата в Сисак над отделението за вътрешни болести.

Екипът на телевизията едва се е спасил на входа на Градския съвет, който също се е срутил. Столицата Загреб също е засегната – за известно време спря токът, трамваите замръзнаха на релсите, улиците се изпълниха с хора.

Медиите в страната съобщиха за едно загинало дете. Като предпазна мярка беше затворена атомната електроцентрала „Кръшко“ в Словения.

В Словения земетресението е усетено силно в Любляна, Нова Горица, Птуй и Межица. Атомната централа в Кръшко е спряна като предпазна мярка. Сесията на Народното събрание беше прекъсната, след като сградата пострада. Депутати публикуваха снимки от разрушенията./ПловдивПрес

Още новини по темата

Ново по-силно земетресение удари Хърватия

Силно земетресение в Хърватия

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...