Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Хотелиерите към министър Ангелов: Щом говорите за морал, платете ни
Бизнес България Важно Политика Туризъм

Хотелиерите към министър Ангелов: Щом говорите за морал, платете ни

Щом говорите за морал, платете ни оборота за декември и януари, както и 80 на сто от възнагражденията на нашите служители. С този призив се обърнаха към здравния министър проф. д- Костадин Ангелов от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА), след като той обясни, че заведенията към хотелите на 31 декември няма да работят до 12,3о през нощта, както предлага министърът на туризма Мариана Николова, по формални и морални причини.

„От БХРА сме категорични, че когато се говори за морал, е добре да се вземат всички обстоятелства, а не йезуитски да се подбират тези, които ни харесват.

По повод изказването на здравния министър Костадин Ангелов за морала и формата на мерките сме длъжни да припомним следното:

– Формално, хотелите не бяха затворени до 21 декември, но реално не можеха да работят, тъй като работата на заведенията за хранене в тях е забранена. Половинчатата ви мярка бе и незаконна, защото според Закона за туризма хотелите намат право до работят без действащ ресторант.

– Формално и сега заведенията в хотелите са отворени, но реално никой не иска да плати, за да празнува с вечерен час, а работата с рестрикции не е пълноценна.

– Формално вирусът няма работно време и е също толкова опасен в 22 часа, както и в 00,30 часа.

– Формално с постоянно променящи се мерки, липса на сигурност и предвидимост не осигурихте безопасността на българите през последните 9 месеца, но успяхте да съсипете един от ключовите сектори за българската икономика – туризма.

– Ако говорим за морал и сте наистина загрижени за здравето на хората, защо допуснехте половинчати мерки? Защо не затворихте на мига всички бизнеси, включително хотели, магазини за нехранителни стоки и търговски обекти, които не продават стоки от първа необходимост или лекарства?

Морална ли е причината, или финансова? Затворете всичко, ако е въпрос на морал, но ни платете незабавно 20 на сто от оборота за декември и януари, както и 80 на сто от възнагражденията на нашите служители.

Защото, ние, работещият бизнес, всъщност плащаме заплатите на министрите и политиците с данъците и осигуровките, които внасяме в бюджета. Не бива да забравяте, че не ние сме ваши подчинени, а вие сте наши служители. Отказваме повече да ви плащаме и заплатата, и сметката“, обявяват от БХРА.

Още

Здравният министър поряза колегата си по туризма за кръчмите на Нова година
Мариана Николова предлага ресторантите да работят до 12,30 през нощта на 31 декември

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...