Quantcast
Новини Пловдив » България » Зам.-шефът на БЛС предупреди: Не яжте тези храни в деня на ваксинирането
COVID-19 България Важно Здраве

Зам.-шефът на БЛС предупреди: Не яжте тези храни в деня на ваксинирането

Д-р Николай Брънзалов
Д-р Николай Брънзалов

Няма странични ефекти от ваксината, но в деня на поставянето не яжте шоколад, яйца и не пийте алкохол. Това предупреди пред NOVA доктор Николай Брънзалов, заместник-председател на БЛС. Самият той се ваксинира и сподели, че не е почувствал болка. До втората доза ваксинираните да намалят употребата на алкохол, препоръча той и посочи съвет, който се дава да често от по-възрастните лекари за деня на ваксиниране: днес без шоколад, яйца и алкохол.

Всички лекарства, които минават през ЕМА, са тествани и безопасни, по мнението му. Желаещите да се ваксинират, според доктор Брънзалов, не е нужно да си прави тест за алергия. Образуваните антитела след боледуване не са достатъчни, колкото след ваксина, по мнението му.

Ваксинираният не заразява и не се разболява, а целта на лекарите е не да лекуват гражданите, а да не се заразяват, категоричен бе медикът. Той не познава лекар, който да се колебае относно ваксинацията. За пръв път се поставя такъв тип ваксина на човешката популация, уточни доктор Брънзалов.

На въпрос кога се очаква да се разхлабят ограниченията, зам.-председателят на БЛС обясни, че това е политическо решение, което обаче зависи преди всичко от поведението на гражданите и как те се отнасят към мерките.

Тези болести не изчезват просто ей така, изтъкна Брънзалов и припомни последните случаи на бум на морбили. Докторът посочи, че и морбилито не е изчезнало от само себе си, а личните лекари активно са издирали неваксинираните от своите пациенти. /ПловдивПрес

Още

„Бионтех“ предупредиха за забавяне в доставките на ваксините

Доц. Кунчев: 20 хил. дози ваксина чакаме на 4 януари

Правителството отпусна още 125 млн. лв. за ваксини срещу COVID–19

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...