Quantcast
Новини Пловдив » Автомобили » Tesla счупи нов рекорд за 2020 г., достави 500 хил. автомобила
Автомобили Бизнес Важно Екология Технологии

Tesla счупи нов рекорд за 2020 г., достави 500 хил. автомобила

Илън Мъск представя модел на Тесла
Илън Мъск представя модел на Тесла

Tesla достави рекорден брой автомобили по целия свят през четвъртото тримесечие на 2020 г. – 499 550 бройки, като за малко не успя да постигне целта си от 500 000 бройки за цялата година, съобщава Bloomberg.

Производителят на електрически автомобили достави 180 570 автомобила през последните три месеца на годината, засенчвайки предишния си рекорд от 139 300 през третото тримесечие на 2020 г., като същевременно увеличи доставките си с 36% в сравнение с 2019 г. Компанията увеличава производството на моделите си за масовия пазар, за да отговорят на нарастващото глобално търсене на автомобили с батерии.

Компанията, базирана в Пало Алто, Калифорния, заяви, че броят на доставките трябва да се разглежда като леко консервативен, а крайният брой може да варира с до 0,5% или повече.

Тримесечната цифра на доставките се разглежда широко като барометър на търсенето както на автомобилите на Tesla, така и на интереса на потребителите към електрическите превозни средства по света.

Резултатът е забележителна година за главния изпълнителен директор Илон Мъск и неговата компания, която се присъедини към Standard & Poor’s 500 Index на 21 декември, след като отчете пет поредни тримесечия на печалба.

Акциите на компанията се увеличават със 743% през миналата година. /ПловдивПрес

Още

Акциите на Tesla скочиха в небето, Мъск изпревари по богатство Зукърбърг

Мъск: Колите на Tesla скоро ще си приказват с пешеходците

Tesla стъпва в България – изгражда суперзарядна станция в Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...