Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ангелов: Увеличава се броят на желаещите да се ваксинират, правим приложение за джипитата
COVID-19 България Важно Здраве

Ангелов: Увеличава се броят на желаещите да се ваксинират, правим приложение за джипитата

Проф. д-р Костадин Ангелов
Проф. д-р Костадин Ангелов

„Наблюденията са добри. Броят на желаещите да се ваксинират се увеличава с всеки изминал ден“. Това заяви в ефира на Нова телевизия министърът на здравеопаазването Костадин Ангелов.

По думите му това се дължи на информираността на българските граждани. „Страхът у хората, който се дължи на липсата на информация намалява. Това е заради повечето информация, която получават те“, допълни здравният министър.

Той обясни, че до дни ще бъде пуснато приложение, което да помогне на лекарите да стигнат до информацията на ваксината. „Приложението се разработва, защото има неясноти около ваксинацията“, допълни Ангелов. Приложението ще бъде уеб базирано и на него ще може да бъде намерена най-новата информация за ваксините. То ще е насочено към общопрактикуващите лекари, но всеки ще може да си го свали на мобилния телефон.

Министър Ангелов припомни, че утре се очакват 25 хил. дози ваксина. „Самолетът каца около 7 часа в София. След това медикаментите тръгват по два лъча София – Пловдив – Бургас и северния – Варна и Велико Търново“, обясни той.

Учителите попадат във втора фаза, която започва до седмица. В нея попадат и домовете за възрастни хора, където има около 26 хиляди души домуващи и персонал. Има и списък с учители, които искат да се ваксинират.

„Масовата ваксинация ще започне когато има достатъчно количество ваксини“, заяви още министър Ангелов.

Още

Пристига втората доставка на ваксини срещу COVID-19

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...