майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Градът » Природонаучният музей с апел за помощ
Градът Общество Пловдив

Природонаучният музей с апел за помощ

Рибката Немо

Регионалният природонаучен музей се обрна към посетителите си с апел за помощ. Той се нуждае от лампа за рифовия си аквариум, тъй като старата е повредена, а заради COVID епидемията и двукратното затваряне на музея, той няма достатъчно средства, с които да купи нова лампа.

„Както знаете, Регионалният природонаучен музей в Пловдив разполага с красив рифов аквариум, в който са изложени над 20 вида корали, 5 вида други безгръбначни и няколко вида риби, сред които и рибата клоун Немо. Коралите се нуждаят от специфичен спектър на светлината, за да могат да извършват жизнените си процеси. Този спектър се постига с осветителни тела, които осигуряват всичко нужно за отглеждането на коралите. За съжаление нашето осветително тяло претърпя повреда, която не може да бъде отстранена дълготрайно и се нуждаем от ново.

Заради пандемията от COVID-19 и редуцираните приходи, ние не можем да си позволим подмяната на осветителното тяло. Ето защо се обръщаме към вас с цел да запазим рифовия ни аквариум, молим всеки, който има възможност и желание да дари сума според възможностите си, за да продължим да поддържаме тази малка и красива екосистема.
Сумата може да дарите в счетоводството на музея“, споделят от там.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...