Новини от Пловдив » България » Училищата се подготвят да посрещнат най-малките обратно в клас
България Важно Образование

Училищата се подготвят да посрещнат най-малките обратно в клас

класна стая

„Готови сме да ги посрещнем, очакваме ги с нетърпение. Използвахме времето, през което те учеха онлайн, за да направим училището още по-безопасно. Закупили сме въздухопречистватели, в които има ултравиолетова лампа, които ще бъдат използвани след приключване на учебните занятия, така че да осигурим най-безопасна среда за тях. Подготвени сме и с допълнителни електронни устройства, дезинфекцирали сме всички повърхности в училищните сгради“, каза директорът на столичното 55-о СУ „Петко Каравелов“ Таня Иванчева пред БТВ.

„Ще имаме нормални занятия. Децата ще прекарват по-голямата част от деня на двора, защото заниманията им са целодневни. Организирали сме го по начин, по който да осигурим тяхната безопасност“, допълни тя.

Обучението в училище е много по-добро от това, което може да се получи в електронна платформа. При онлайн обучението децата постоянно стоят пред компютрите, което води до увреждане на тяхното зрение. Освен това те трябва да общуват със свои връстници и да се социализират, смята председателят на училищното настоятелство Атанаска Тодорова.

По повод на отворено писмо на неформалната организация „Родители за безопасно образование“, които изразиха становището, че в условията на реална епидемична обстановка връщането в клас на най-малките е недопустимо, Тодорова отбеляза, че родителите не са специалисти по всичко, а Националният оперативен щаб е взел предвид всички аспекти на ситуацията, за да разреши присъственото обучение на учениците до 4. клас.

Освен това има опция за продължаване на дистанционното обучение за ученици с хронични заболявания да продължи, отбеляза Тодорова.

Още

Красимир Вълчев: На 4 януари отваряме детските градини и училищата за малките
Родители с остро писмо срещу отварянето на училищата на 4 януари

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...