Quantcast
Новини Пловдив » България » Този път няма да превозват ваксините с бус за кренвирши
COVID-19 България Важно Здраве

Този път няма да превозват ваксините с бус за кренвирши

Втората пратка ваксини
Втората пратка ваксини

Втората пратка от 25 000 ваксини на Пфайзер вече е у нас и днес получените дози ще бъдат разпределени към 5 точки в страната,  а оттам към съответните РЗИ-та. Този път ваксините няма да се превозват с бус за кренвирши, а с камиончета на фирма, избрана от производителя. Тези камиони не осигуряват ниски температури, но според здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов това не се и налага, защото ваксините са в сух лед. Когато първите дози ваксини бяха превозени с транспорт за кренвирши, беше обяснено, че това се прави, защото тези бусчета гарантират ниски температури.

До края на януари у нас трябва да има общо 35 000 дози ваксина и имунизирането и на учители и стари хора трябва да стартира до 10 дни.

Само четирима от първите ваксинирани у нас са съобщили за нежелани странични ефекти – двама от тях са се оплакали от болка на мястото на инжекцията, един от повишена температура и един – от леко замайване. Това съобщи шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов и обясни, че и четиримата вече са добре.

Още

Втората партида ваксини пристига днес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...