Quantcast
Новини Пловдив » Важно » БСП – Пловдив свали политическото си доверие от националното ръководство
Важно Градът Пловдив Политика

БСП – Пловдив свали политическото си доверие от националното ръководство

Георги Гергов поднесе цветя пред пред барелефа на Дядото
Георги Гергов поднася цветя пред пред барелефа на Дядото

Градският съвет на социалистите в Пловдив свали политическото доверие от Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. Това стана на редовно заседание на червената партия под тепетата тази вечер.

Декларацията на пловдивските социалисти идва, след като по-рано Изпълнителното бюро на Корнелия Нинова реши да предложи на Националния съвет да бъде изключен от партията  лидерът на БСП в Пловдив Георги Георгив.

Мотивите за единодушното решение на пленума са: системно нарушаване на Устава на Партията, некомпетентно ръководене на БСП и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията. В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история, съобщават от партията.

2021 година е юбилейна за БСП и няма да позволим с Гьобелсов подход да бъде унищожена идеята ни и партията ни. Втората по големина организация в страната, каквато е пловдивската, остро реагираме на възприетата от националното ръководство практика да съобщава за взети решения през медиите. Категорично отхвърляме тази тенденция и се разграничаваме от действията на същото ръководство, които дори противоречат на основния закон за социалистите – Устава, се казва в декларацията.

Социалистите от областта и страната не могат и не бива да останат безучастни срещу това арогантно погазване на уставните принципи и норми, които са организационният и морален фундамент на БСП. Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия, пише още в документа.

На заседанието тази вечер пловдивските социалисти решиха още на 6 феврруари да се проведе градска конференция, на която да бъде подредена листата за парламентарните избори. /ПловдивПрес

Още новини по темата

БСП Пловдив: Не познават устава, не могат да изключат Гергов

Нинова притисна Националния съвет да изключи Георги Гергов от БСП

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...