Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Строителството на яслата върху държавния терен в „Южен“ започва тази година
Градът Пловдив

Строителството на яслата върху държавния терен в „Южен“ започва тази година

Имотът на бул. "Никола Вапцаров"
Имотът на бул. "Никола Вапцаров"

„Импулс Инфинити Строй“ ЕООД е фирмата, която ще построи на държавния имот на бул. „Никола Вапцаров“  детската ясла с площ 1400 кв. метра, както и обекти с обществено предназначение с площ 600 кв.м  за преместването на две държавни ведомства.

На търга, който се проведе в края на миналата година, се яви само това търговско дружество, което при първоначално обявена стойност на обществените обекти не по-малко от 2,5 млн.лв., предложи цена от 3 130 685 лв. Това съобщи председателят на тръжната комисия Анжела Костадинова от Областна администрация.

Идейният проект е изцяло съобразен с одобрения подробен устройствен план, който от своя страна е съобразен с всички жалби на граждани, живеещи в района. Почти половината от имота остава за зеленина и ще бъде двор към детската ясла. Спазено е изложението за детската ясла, като то изцяло ще бъде южно, със самостоятелни входове за всяка яслена група и няма да има засичане на потоците от жилищната сграда, държавните ведомства и яслата. Паркирането ще бъде на 100% осигурено в подземен паркинг. Освен това са спазени всички нормативно установени отстояния на сградите. Допълнително ще бъдат изградени и  шумоизолиращи ивици откъм булеварда.

Детската ясла ще бъде дарена на община Пловдив, за да се подпомогне район „Южен“, като най-гъсто населения район на града, и да се отговори на нуждата от детски заведения като цяло в Пловдив.

Строителството ще стартира още  тази година, предстои среща с фирмата идната седмица. В края на месеца ще бъде представена и визуализация на проекта.

Още

Строят детска ясла на спорен имот на бул. „Никола Вапцаров“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...