Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Делото срещу Дянков, Прокопиев и Трайков тръгна на втора инстанция
Бизнес България Енергетика Съд и Прокуратура

Делото срещу Дянков, Прокопиев и Трайков тръгна на втора инстанция

Тримата са невинни за приватизацията на EVN
Тримата са невинни за приватизацията на EVN
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Делото срещу бившия министър на финансите Симеон Дянков, бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и бизнесмена Иво Прокопиев започва на втора инстанция пред апелативния спецсъд от днес 6 януари. То е за борсовата продажба на държавния дял от електроразпределителното дружество EVN. Според прокуратурата те са ощетили държавата с 20 млн. лв. при продажбата на 33% й дял от електроразпределителното дружество. Разследващите твърдят, че това е станало чрез умишлено занижаване на акциите на дружеството, продадени чрез борсата. Иво Прокопиев е обвинен като помагач в схемата, пише „24 часа“.

На първа инстанция Специализираният наказателен съд оправда и тримата подсъдими, като счете, че това, в което те са обвинение не представлява престъпление. Прокуратурата обаче настоя за присъда от 3 до 10 години затвор, по-късно протестира решението на първоинстанционния съд.

“Уважение към решението на съда. Респект към колегите прокурори. Загубихме малка битка, но сме твърдо решени да спечелим войната срещу корумпираните политици и престъпнозабогателите олигарси. В името на справедливостта за ограбените българи, които заслужават по-добър живот”, написа главният прокурор Иван Гешев в туитър минути след решението на Специализирания наказателен съд.

Бившите министри на финансите и енергетиката в кабинета „Борисов 1“ – Симеон Дянков и Трайчо Трайков, бизнесменът и акционер в инвестиционния посредник „Булброкърс“ Иво Прокопиев, изпълнителният директор на „Булброкърс“ Радослав Рачев и двама от дружеството – Любомир Евстатиев и Петър Василев бяха предадени на съд през август 2017 година. Симеон Дянков пък е привлечен като обвиняем за престъпление по служба.

Още

Дянков, Прокопиев и Трайков невинни за приватизацията на EVN (обновена)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...