Quantcast
Новини Пловдив » Автомобили » Не оставяйте това в колата през зимата и ще спестите пари и главоболия
Автомобили Важно Посоки

Не оставяйте това в колата през зимата и ще спестите пари и главоболия

Дори опитните шофьори понякога забравят, че през зимата колата не е най-гостоприемното място, особено ако е зарязана на тротоар пред дома. Затова е хубаво да припомним, преди да са паднали големите студове, какво не трябва да оставяте в купето на автомобила. 

Лаптоп

Ако искате животът на телефона, таблета или лаптопа да продължи повече, никога не ги излагайте на температура под нулата и над 35 градуса.

Литиево-йонните батерии, които се използват в новите технологии, могат да бъдат повредени перманентно, ако „настинат“.

Освен ако нямате излишни пари за харчене, не оставяйте джаджите си в колата.

Консерви

Ясно е, че продуктите в тях се славят с дълъг живот, но това не означава, че и те обичат студа. Алуминият, от който са направени консервите, запазва здравината си само ако се съхранява в помещения над 10 градуса. Затова не дръжте зимнината в багажника.

Газирано

Ако сте оставили, без да искате, шише с кока-кола или фанта в колата през зимата, трябва да сте наясно, че студът и въглеродът в тези напитки не се обичат особено и от техния сблъсък може да се получи доста голяма експлозия, която да направи купето ви прекалено мръсно и лепкаво.

Лекарства

Препоръчително е повечето медикаменти да се съхраняват на температура между 14 и 30 градуса. Всичко, което е под или над тези стойности, променя ефикасността им. Затова ако имате аспирин в жабката, по-добре го извадете оттам, ако искате следващия път, когато ви боли глава, да ви мине.

Дървени предмети, мебели

Понякога се случва по средата на зимата да се наложи да местим мебели или да сменяме апартамента, в който живеем. Трябва да знаете обаче, че дървото не е голям любител на студовете за дълго време.

Сухата среда на колата в комбинация с ледените температури навън, ще изсуши още повече материала и е твърде вероятно да го напука.

Назаем от Мила.бг

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...