Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Напрежение в БСП: Масивен десант от Пловдив на „Позитано“, искат среща с Нинова
Важно Градът Политика

Напрежение в БСП: Масивен десант от Пловдив на „Позитано“, искат среща с Нинова

Пловдивски социалисти пред централата на БСП в София, снимка bTV

Социалисти от Пловдив вече са на „Позитано“ 20 и влязоха в централата на БСП. Те дойдоха да  депозират позицията на Градския съвет на БСП за снемане на политическото доверие от националното ръководство и да искат отговори  от Корнелия Нинова за изключването на градския председател Георги Гергов от партията. Червените още вчера обявиха пълната си подкрепа за Гергов. Настояват БСП да преразгледа решението си за изключване на градския лидер.

„Тук сме, за да внесем позицията на Градския съвет на БСП срещу решението на Изпълнителното бюро, което е противоуставно, за освобождаването на Георги Гергов като член на партията“, каза пред bTV народният представител Георги Търновалийски.

Той припомни, че Гергов е подал оставка още на 18 декември и не е член на Националния съвет. “ Не може човек, който заявява, че ще работи по устава, според правилата и законите и да иска да управлява тази държава, тежко да потъпква собствения си устав, каза още той.

Според него причините за изключването на Гергов са няколко. Една от тях е, че е независим и не се поддава на влиянието на централното ръководство и има собствено мнение. Георги Гергов е и почетен консул на Руската федерация и подозирам, че тук също има някаква причина, но това е една друга голяма тема, допълни Търновалийски.

ПловдивПрес припомня, че вчера пловдивски социалисти обявиха пълна подкрепа за градския лидер Георги Гергов, който е предложен за изключване партията. Да защитят  Гергов пред партийната централа на „К. Пастухов“ се събраха повече от 50 червени активисти, а цялото Изпълнително бюро на Градския съвет свика брифинг. Според тях 20-ина души вече 20 години пишат доноси срещу всички председатели на пловдиската организация, а с крамоли и вътрешни битки БСП няма да спечели парламентарните избори./ ПловдивПрес

Още новини по темата

Социалистите от Пловдив на протест пред „Позитано“, бранят Гергов ОБЗОР

Десетки социалисти в подкрепа на Гергов пред БСП в Пловдив СНИМКИ

БСП изключи Гергов, отвори пътя на Слави към второто място на изборите*

Официално НС на БСП изключи Георги Гергов

БСП Пловдив: Не познават устава, не могат да изключат Гергов

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...