Quantcast
Новини Пловдив » Важно » След ваксина срещу COVID-19: Трима починаха в Норвегия, лекари се заразиха в Румъния
COVID-19 Важно Свят

След ваксина срещу COVID-19: Трима починаха в Норвегия, лекари се заразиха в Румъния

В Белгия от тази седмица започват масово да ваксинират
Ваксинация срещу COVID-19

Трима души, които са били имунизирани срещу коронавирус, са починали в Норвегия. За първите два смъртни случая съобщи Норвежката агенция по лекарствата на 5 януари. Това е станало няколко дни, след като хората са били ваксинирани.

Третият починал е от община Сула в южната част на страната. „Мога да потвърдя, че е починал възрастен пациент на болницата ни с основни заболявания. Малко преди кончината му е била направена ваксина срещу COVID-19“, заяви главният лекар на населеното място Перниле Хегре Сгренсен, цитиран от ТАСС.

Ваксинацията на 82-годишния пациент е била направена на 5 януари. Неговата кончина на 6 януари не се свързва пряко с имунизацията, се казва в съобщението на местните власти. Специалистите ще проучат дали ваксината може да е предизвикала леталния изход, предаде БТА.

Ваксинирането с използването на препарата на американската компания Pfizer и  германския й партньор BioNTech стартира в Норвегия на 27 декември 2020 година. Първи бяха имунизирани настанените в дом за възрастни хора в Осло.

В същото време трима лекари от инфекциозна болница в западния румънски град Тимишоара са диагностицирани с COVID-19, въпреки че няколко дни по-рано са били ваксинирани срещу вируса, съобщава в. „Гъндул“.

Изданието отбелязва, че това не са единствените случаи на заразени след поставяне на първата доза от ваксината.

Вчера Кармен Доробъц, бивш мениджър на болницата за инфекциозни болести в североизточния град Яш, също съобщи, че се е заразила с вируса, въпреки че е получила първата доза от ваксината.

Според изданието тримата лекари от болницата в Тимишоара нямат тежки симптоми.

През последните 24 часа в Румъния са били имунизирани 17 846 души с ваксината на Pfizer/BioNTech, а от началото на кампанията на 27 декември – общо 76 400 души, съобщи Аджерпрес. От тях 264 са получили странични реакции./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...